Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Paprika, punainen200 g    51 kcal1,8 g9 g0,8 g4 g
Ketsuppi, Heinz36 g 7,2 tl2 rl0,3 dl37 kcal0,3 g8,7 g0 g0,4 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Chili mausteseos, Old El Paso8 g    22 kcal0,6 g3,9 g0,5 g0 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Tomaattipyre concentrato di pomodoro (Freshona), annos 140g140 g    136 kcal6,4 g21 g0,6 g0 g
Tomaattimurska, polpa di pomodori (Freshona), annos 400g400 g    96 kcal4,8 g14 g0,4 g0 g
Purjosipuli 50 g1/4 kpl   11 kcal0,9 g1,2 g0,1 g1,1 g
Oltermanni, perinteinen30 g3,8 kpl   108 kcal7,5 g0 g8,7 g0 g
Luomu ketsuppi (Biona), annos 20g5 g    3,4 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1276 g    1141 kcal99 g61 g51 g6,5 g
Ravintosisältö / annos319 g    285 kcal25 g15 g13 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    89 kcal7,7 g4,8 g4 g0,5 g
VIHANNEKSET:
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan.

Väännä levy neloselle (jos asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen.

Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä.

Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta.

KASTIKE:
Laita kylmälle pannulle jauheliha, tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli.

Levy täysille ja sekoittele lastalla.

Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet muusiksi, lisää vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös soosiin.

Tomaattipyreen voi korvata esim pastakastikkeella, ja smetanan creme fraichella.

Sitten vaan lapataan lautaselle soosi ja vihannekset ja nautitaan! Hauduttelu kestää hetken, mutta maku on sen arvoinen...

Maku paranee entisestään kun päälle ripottelee mustaleimaraastetta :)

Alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info