Jamien karpimpi suklaakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hermesetas -neste20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Voi 300 g 60 tl21 rl3,2 dl2176 kcal3,6 g1,2 g244 g0 g
Manteli 150 g  15 rl2,1 dl924 kcal36 g10 g81 g11 g
Vehnälese 12 g  4 rl0,6 dl27 kcal1,6 g1,8 g0,5 g4,5 g
Psylliumkuitu, annos 6g10 g    5 kcal0 g0 g0 g8,3 g
Kaakaojauhe sokeroitu 12 g 4 tl2 rl0,3 dl51 kcal0,7 g9 g1,1 g0,1 g
Kahvijuoma, keskiarvo 30 g0,2 kpl6 tl2 rl0,3 dl1 kcal0,1 g0,1 g0 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300 g 60 tl20 rl3 dl990 kcal6 g9 g105 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka2.5 g    10 kcal0 g2,5 g0 g0 g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g100 g    516 kcal10 g23 g43 g0 g
Raparperi 100 g0,6 kpl  1,7 dl34 kcal0,7 g5,5 g0,1 g1,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1037 g    4734 kcal59 g62 g474 g25 g
Ravintosisältö / annos130 g    594 kcal7,4 g7,8 g60 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    457 kcal5,7 g6 g46 g2,4 g
4 tl hermesetas makeutusainetta nesteenä (tai 200g sokeria)
200 g voita
150 g mantelijauhetta
4 rkl vehnäleseitä
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kahvijuomaa

Täyte
1 dl kermaa + 1 dl kermaa/creme fraichea
½ tl vanilliinisokeria
100g mansikoita/raparperiä/jotain)

Suklaakastike
100 g tummaa suklaata (81% Lidlistä)
100 g voita
1 dl kermaa

Vaahdota makeutusaine, rasva ja munat, lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet, sekoita joukkoon vielä kahvi.

Kaada taikina hyvin voideltuun pitkulaiseen kakkuvuokaan (pienehkö pyöreäkin käy hyvin).

Paista 225C noin 15-20 min (ole tarkkana ettei kärähdä!)

Jaa jäähtynyt kakku pituussuunnassa 2 osaan, väliin mansikoita ja vaahdotettu kerma, johon on lisätty vanilliinisokeri.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita voi pienissä erissä suklaaseen, lisää lopuksi kerma.

Sekoittele hetken, suklaaseos paksuuntuu jäähtyessään.

Kaada kakun päälle ja nakkaa kylmään odottelemaan tarjoilua.

alkuperäinen ohje @ karppaus.

Info