Kermainen karjalanpaisti katkaravuilla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lihapata, karjalanpaisti, nauta, keskirasvainen sika 700 g    834 kcal101 g0 g48 g0 g
Katkarapu 550 g275 kpl  11 dl376 kcal79 g0 g6,1 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Sipuli 200 g3,6 kpl  2,2 dl61 kcal2,5 g10 g0,4 g3,4 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1605 g    1969 kcal186 g14 g130 g3,9 g
Ravintosisältö / annos321 g    394 kcal37 g2,7 g26 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    123 kcal12 g0,8 g8,1 g0,2 g
Karjalanpaistilihoja saa valmiiksi paloiteltuna melkein mistä ruokakaupasta vain, mutta toki voi myös ostaa erikseen vaikkapa naudanpaistia ja possun lapaa ja pilkkoa ne itse.

Ensimmäisenä uuni päälle 250 asteeseen ja laita saman tien uunivuoka jossa noin 4 dl vettä uuniin lämpenemään.

Pilko sipuli(t) melko suurikokoiseksi silpuksi/paloiksi ja pistä lihojen kanssa kuumalle paistinpannulle voin kera.

Paista vain hetken aikaa niin että lihapalojen pinta ruskistuu.

Kaada lihat ja sipulit kuumaan vuokaan (uunin pitäisi olla tässä vaiheessa lämmennyt).

Lihapalojen pitäisi melkein peittyä veteen, lisää vettä tarvittaessa.

Suolaa ja pippuria sekaan maun mukaan, esim.

teelusikallinen pippuria ja kaksi suolaa.

Vuoka takaisin uuniin ja kansi päälle (tai foliota/lautanen, jos kantta ei ole).

Paistoaika ja lämpötila riippuu siitä kuinka kauan sinulla on aikaa odottaa ruoan valmistumista.

Nopeasti saat valmiiksi kun annat uunin olla 250 asteessa vielä 15-30 minuuttia ja sen jälkeen käännät sen 150 asteeseen ja annat olla siinä vielä 2,5 tuntia.

Jos aikaa on reilusti, laita uuni 125 asteeseen heti ja anna olla noin 8-10 tuntia, tuloksena erittäin murea ja maukas liha.

Muista tarkistaa välillä että vettä on tarpeeksi ettei lihat kärähdä ja kuivu.

Noin tuntia ennenkuin otat lihat pois uunista, heitä sekaan kerma ja kasvikset.

Jos nestettä tuntuu olevan liiankin kanssa, niin ota kansi pois loppuajaksi.

Ota vuoka pois uunista ja pistä joukkoon vielä nokare voita.

Ruoka on valmis ja sitä voi syödä sellaisenaan tai salaatin kera.

Hyvää ruokahalua!

Alkuperäinen versio @ karppaus.

Info