Omenapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1500 g    534 kcal2,4 g107 g1,3 g30 g
Rypsiöljy 90 g 18 tl6,4 rl1 dl796 kcal0 g0 g90 g0 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 150 g 30 tl10 rl1,5 dl68 kcal4,5 g7,2 g2,3 g0 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Sokeri 255 g85 kpl64 tl21 rl3 dl1035 kcal0 g255 g0 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu272 g4,5 kpl   343 kcal30 g0,8 g25 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 293 g  29 rl4,5 dl1004 kcal30 g205 g3,5 g10 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
2570 g    3797 kcal67 g578 g122 g40 g
Ravintosisältö / annos128 g    189 kcal3,3 g29 g6,1 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    148 kcal2,6 g22 g4,7 g1,6 g
Omenapiirakkaa pellillinen
4 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä TAI saman verran (=100 g) margariinia tai voita sulatettuna
omenoita viipaleina
sokeria
kanelia

Säädä uuni 225 asteeseen.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, jonka jälkeen maito ja öljy.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin, nosta päälle omenaviipaleita (kotimaiset omenat voi leikata kuorineen, siemenkota poistettuna), ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Tarjoa halutessasi lisäksi vaniljajäätelöä, vaniljakastiketta tai -vaahtoa.