Majoneesi (karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 20 g1 kpl   57 kcal3,1 g0 g5 g0 g
Sinappi 5 g 1 tl0,3 rl0,1 dl6,6 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0,1 g
Rypsiöljy 180 g 36 tl13 rl2 dl1592 kcal0 g0 g180 g0 g
Viinietikka 15 g 3 tl1 rl0,2 dl3,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,7 kcal0,2 g0,8 g0 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
225 g    1664 kcal3,5 g1,6 g185 g0,6 g
Ravintosisältö / annos19 g    141 kcal0,3 g0,1 g16 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    740 kcal1,6 g0,7 g82 g0,3 g
Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info