Rahkajuusto-Oopsit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g100 g    70 kcal12 g4 g0,5 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu 180 g3 kpl   226 kcal20 g0,5 g16 g0 g
Leivinjauhe 2 g 0,4 tl0,1 rl 3,5 kcal0,1 g0,8 g0 g0 g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g50 g    195 kcal15 g0 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
332 g    495 kcal46 g5,3 g32 g0 g
Ravintosisältö / annos42 g    63 kcal5,9 g0,7 g4 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    149 kcal14 g1,6 g10 g0 g
Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!