Loistavaa linssi-juustoruokaa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punaiset linssit (Go green), annos 230g250 g    250 kcal20 g38 g2 g20 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Tomaattimurska 500 g  33 rl5 dl147 kcal2,8 g27 g1 g10 g
Kookosmaito -kevyt, Blue Dragon (165 ml)400 g    408 kcal3,6 g10 g39 g0 g
Paprika keltainen 170 g1 kpl   51 kcal1,6 g8,7 g0,3 g3,4 g
Mangoviipaleet sokeriliemessä (Rainbow), purkissa 225g mangoa150 g    90 kcal0 g23 g0 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g5 g    5,6 kcal0 g0,5 g0,4 g0,1 g
Kasvisliemikuutio 11 g1 kpl   34 kcal1 g1,5 g2,6 g0,2 g
Kotijuusto 9%(250g) (Valio), annos 62.5g500 g    750 kcal70 g18 g45 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
7 annosta
2046 g    1760 kcal101 g128 g91 g34 g
Ravintosisältö / annos292 g    251 kcal14 g18 g13 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    86 kcal4,9 g6,3 g4,4 g1,7 g
Ohje löytyy Siskot kokkaa -blogista (http://siskotkokkaa.

Blogspot.

com/)

Punaisia linssejä ja kotijuustoa mangolla (alunperin ohje 4:lle, itsellä tästä riitti kyllä vähintään 6:lle)

n. 2,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
500g tomaattimurskaa
1 purkki kookosmaitoa (400g-500g, ei niin tarkkaa)
1 paprika
1 mango (kypsä)
3 kynttä valkosipulia
2 stem gingeriä + 1 rkl siirappia (voi jättää poiskin)
1 tl inkivääritahnaa
1 kuutio kana- tai kasvislientä
2 tl garam masalaa
1 tl cayannea
2 tl sinapinsiemeniä
1 tl kurkumaa
1 tl korianteria
1 tl jeeraa

2 pkt kotijuustoa (esim.

ingman kotijuustoa tai itse tehtyä kypsyttämätöntä)
pinnalle: tuoretta korianteria

Laita pannuun öljyä ja suikaloi mukaan sipuli, minä tein puolikkaita renkaita.

Pilko paprika ja lisää sekin sipulien kanssa pannuun.

Kuullota sipulia ja paprikaa vähän öljyssä ja lisää mausteet, valkosipuli, inkivääritahna (ja stem ginger jos käytät sitä) ja sinapinsiemenet.

Lisää tomaattimurska, kookosmaito ja kana- tai kasviliemikuutio.

Huuhtele linssit ja lisää ne kattilaan.

Kypsennä hiljaisella tulella keittäen n. 10 minuuttia ja lisää sitten mangokuutiot.

Kypsennä linsit valmiiksi asti (muttei yhtään yli) ja lisää kuutioitu tuorejuusto.

Tarkista maku ja lisää halutessasi inkiväärisiirappia/sokeria.

Anna kypsyä liedellä vaan sen verran, että juusto ehtii kunnolla lämmitä.

Tarkista suola, koristele tuoreen korianterin lehdillä ja nauti välittömästi peshwari naanin kanssa.