Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 35 g0,7 kpl   26 kcal4,6 g0,4 g0,1 g2,4 g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g60 g    540 kcal0 g0 g60 g0 g
Ruisjauho, 1 dl250 g    800 kcal28 g160 g5,8 g35 g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 138 g  15 rl2,5 dl432 kcal15 g82 g3 g7,6 g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150 g 30 tl10 rl1,5 dl416 kcal3 g4,5 g42 g0 g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g150 g    290 kcal29 g0,2 g20 g0 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro50 g    15 kcal1,1 g2,1 g0,3 g1,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1033 g    2519 kcal79 g249 g131 g46 g
Ravintosisältö / annos258 g    629 kcal20 g62 g33 g12 g
Ravintosisältö / 100g100 g    244 kcal7,7 g24 g13 g4,5 g
Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.