Tonnikalasalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 50 g1/2 kpl   6,3 kcal0,6 g0,5 g0,1 g0,5 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g125 g1 kpl   25 kcal0,8 g4,8 g0,4 g1,7 g
Tonnikala, vaalea paloina öljyssä (Rainbow) 185g70 g    133 kcal18 g0 g7 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Raejuusto, arkirae 1% rasvaa (Valio)100 g    70 kcal12 g3,5 g1 g0 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton15 g    3,2 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
472 g    563 kcal38 g11 g41 g2,7 g
Ravintosisältö / annos236 g    282 kcal19 g5,3 g21 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    119 kcal8,1 g2,2 g8,7 g0,6 g
Revi salaatti laakean vadin pohjalle.

Levitä päälle tomaatit, sipulit, paloiteltu tonnikala, lohkotut munat ja raejuusto.

Valuta pinnalle oliiviöljystä ja sitruunamehusta tehty kastike joka on maustettu suolalla ja pippurilla.