Hirvenlihakeitto ei perunaa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenliha 400 g    450 kcal85 g0 g12 g0 g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 600 g   10 dl204 kcal6,6 g32 g1,2 g17 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2060 g    672 kcal92 g35 g13 g18 g
Ravintosisältö / annos343 g    112 kcal15 g5,9 g2,2 g3,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    33 kcal4,5 g1,7 g0,6 g0,9 g
Lihana meillä oli hirven keittolihaa luineen.

Keittelin ensin lihaa tunnin verran liemessä, missä oli suolaa, mustapippuria, laakerinlehtiä ja sipuli.

Tämän jälkeen nostin lihat syrjään ja lisäsin pakastejuurekset.

Perkasin lihat irti luista ja laitoin takaisin kattilaan ja keittelin vielä noin 20 minuuttia.