Pellavasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen40 g    114 kcal12 g0,8 g6,8 g12 g
Forest honey (Marlene), annos 5g20 g    57 kcal0,1 g14 g0 g0 g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g20 g    107 kcal3,4 g7,4 g7,4 g5,6 g
Rypsiöljy rainbow50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g420 g    1386 kcal50 g277 g10 g34 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g50 g    130 kcal15 g1 g7,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
25 annosta
1160 g    2274 kcal88 g301 g82 g52 g
Ravintosisältö / annos46 g    90 kcal3,5 g12 g3,3 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    196 kcal7,5 g26 g7,1 g4,5 g
Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.