Kanaa piri piri

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton500 g    540 kcal113 g0 g9 g0 g
Pinaatti 150 g75 kpl  3 dl20 kcal2,4 g0,6 g0,5 g2 g
Sipuli (kuorittu)250 g4,6 kpl  2,8 dl68 kcal3,3 g12 g0,5 g4,3 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300 g2,4 kpl   61 kcal1,8 g11 g0,9 g4,2 g
Sitruunamehu, laimentamaton20 g    4,2 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g25 g    200 kcal0 g0 g25 g0 g
Suolapähkinä 66 g  5,1 rl1 dl394 kcal16 g6,6 g33 g5 g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 425 g    374 kcal22 g49 g5,1 g21 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1736 g    1660 kcal159 g80 g74 g37 g
Ravintosisältö / annos579 g    554 kcal53 g27 g25 g12 g
Ravintosisältö / 100g100 g    96 kcal9 g4,6 g4,3 g2,1 g
Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.