Hirvi lihakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g500 g7,1 kpl   300 kcal7,5 g65 g0,5 g4,5 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl1.2 g    3 kcal0,1 g0 g0,3 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g150 g2,3 kpl   42 kcal0,9 g8,9 g0,3 g3,8 g
Hirvikäristys500 g    750 kcal100 g0 g30 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sipuli 60 g1,1 kpl  2/3 dl18 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 200 g   3,3 dl206 kcal6,9 g36 g2,1 g5,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2411 g    1320 kcal116 g113 g33 g15 g
Ravintosisältö / annos301 g    165 kcal15 g14 g4,2 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    55 kcal4,8 g4,7 g1,4 g0,6 g
Laita vesi kiehumaan ja kuori perunat, porkkanat ja sipuli.

Pieni ne ja lisää lihaliemikuution kanssa kiehuvaan veteen.

Mausta makusi mukaan.

Hirven liha on hyvä ruskistaa ja maustaa ennen lisäämistä keittoon, tässä voi käyttää myös valmiiksi kypsennettyä lihaa.

Mitä pidempään malttaa keitellä, sen parempaa.