Suklaa-mantelitorttu (karppi)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Hermesetas -neste5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g90 g    540 kcal22 g5,9 g49 g0 g
Kaakaojuomajauhe goody cao (Lidl), annos 10g40 g    145 kcal1,8 g32 g1,2 g2,6 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Tumma suklaa 81% (Lidl), annos 13g120 g    619 kcal12 g27 g51 g0 g
Kuohukerma, lidl50 g    191 kcal1 g1,8 g20 g0 g
Voi 5 g 1 tl0,4 rl0,1 dl36 kcal0,1 g0 g4,1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
575 g    2785 kcal52 g69 g259 g2,6 g
Ravintosisältö / annos72 g    349 kcal6,6 g8,7 g32 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    484 kcal9 g12 g45 g0,5 g
1. sekoita keskenään mantelijauhe, kaakaojauhe ja leivinjauhe
2. vaahdota voi ja makeutusaine
3. lisää kananmunat yksitellen vaahtoon, hyvin sekoittaen
4. lisää jauheseos vaahtoon
5. lisää suklaarouhe seokseen
6. kaada leivinpaperilla vuorattuun pyöreään vuokaan, halkaisijaltaan noin 23cm
7. paista 200 asteessa 15 minuuttia

kuorruttaminen:

Sulata kattilassa suklaa miedolla lämmöllä, lisää kerma ja voi, sekoita tasaiseksi ja levitä tortulle.

Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.