Raparperipiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaurahiutale 200 g  33 rl5 dl748 kcal29 g114 g15 g20 g
Margariini 70%, keiju laktoositon 270 g 54 tl19 rl2,8 dl1671 kcal0 g0 g189 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 200 g 40 tl13 rl 53 kcal6,6 g6,2 g0 g0 g
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g250 g    140 kcal21 g13 g0,5 g0 g
Kermaviili,kevyt (Pirkka), annos 200g200 g    160 kcal5,2 g8 g12 g0 g
Sokeri 170 g57 kpl43 tl14 rl2 dl690 kcal0 g170 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 20 g  2 rl1/3 dl67 kcal0 g16 g0 g0,3 g
Raparperi 500 g3 kpl  8,3 dl168 kcal3,5 g28 g0,5 g7 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2235 g    4699 kcal114 g495 g241 g34 g
Ravintosisältö / annos186 g    391 kcal9 g41 g20 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    210 kcal5,1 g22 g11 g1,5 g
Rasva ja sokeri vaahdoksi, kananmunat joukkoon, jauhojen joukkoon leivinjauhe, lisää jauhot ja kaurahiutaleet taikinaan, lisää maito, sekoita.

Kaada uunipellille ja levitä.

Asettele raparperipalaset taikinan päälle.

sekoita rahka ja kermaviili, kananmunat ja sokeri, mausta vanilliinisokerilla.

Levitä raparperien päälle.

Lykkää uuniin 225 asteeseen n. 45-50 minuutiksi.