Sepin makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Makaroni, keitetty, suolaa 400 g  36 rl6,2 dl386 kcal12 g78 g1,3 g4 g
Paistijauheliha 10%400 g    680 kcal80 g0 g40 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g250 g    700 kcal48 g0,1 g55 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Maito, Kevyt800 g 160 tl53 rl8 dl368 kcal26 g38 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1900 g    2148 kcal166 g119 g108 g4,9 g
Ravintosisältö / annos317 g    358 kcal28 g20 g18 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    113 kcal8,7 g6,3 g5,7 g0,3 g
Makaroni keitetään puolikypsäksi.

Sulatejuustosta tehdään kuutioita ja sekoitetaan puolikypsään makaroniin.

Jauheliha paistetaan ja joukkoon hienonnettu sipuli.

Makaroni ja jauheliha sekoitetaan vuokaan.

Vuokaan tehdään päälikerros makaronista.

Sitten lisätään maito ja uuniin 200:n asteeseen tunniksi.