Jauhelihamassa,perus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha700 g    1162 kcal133 g0 g70 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl5.4 g    14 kcal0,6 g0,1 g1,2 g0 g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g60 g    83 kcal7,5 g0,2 g5,9 g0 g
Korppujauho 30 g  4,3 rl0,6 dl110 kcal3,1 g23 g0,3 g1,6 g
Vesi, vesijohtovesi 100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kevytkerma80 g    96 kcal2,6 g3,6 g8 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1055 g    1486 kcal148 g30 g86 g3 g
Ravintosisältö / annos176 g    248 kcal25 g5 g14 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    141 kcal14 g2,9 g8,1 g0,3 g
Ruskista sipuli ja hauduta lihaliemessä kypsäksi, anna jäähtyä.

Lisää kerma ja korppujauhot anna turvota 15 min. Mausta jauheliha paprikalla, mustapippurilla, maustepi
ppurilla(mielesi mukaan kuten haluat) ,sekoita jatke jauhelihaan, sekoita huolella, lisää muna ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Peitä kelmulla ja anna levätä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Ota lämpiämään 30 min ennen paistamista.

Muotoile mureke leivinpaperin avulla, paista uunissa 175 asteessa noin 45 min. Massa toimii lihapulliin ja pihveihin, jos tuntuu liian kiinteältä lisää nestettä.