Auringonkukansiemen-ohraleipä juureen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g11 g0,2 kpl   0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Täysjyväohrajauho, sunnuntai (Raisio), annos 60g495 g    1634 kcal55 g327 g10 g55 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Rypsiöljy 33 g 6,6 tl2,4 rl0,4 dl292 kcal0 g0 g33 g0 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1374 g    3320 kcal98 g508 g95 g67 g
Ravintosisältö / annos1374 g    3320 kcal98 g508 g95 g67 g
Ravintosisältö / 100g100 g    242 kcal7,1 g37 g6,9 g4,9 g
Valmista ensin juuri:

1 pss kuivahiivaa
5 dl lämmintä vettä
6 dl täysjyväohrajauhoja
2 rkl hunajaa

Sekoita hiiva ja hunaja veteen, lisää jauhot ja sekoita suht tasaiseksi.

Pidä juurta huoneenlämmössä pari tuntia tai jääkaapissa esim.

yön yli.

Lisää sitten juureen:

2 tl suolaa
1/3 dl rypsiöljyä
3 dl täysjyväohrajauhoja
5 dl vehnäjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä

Vaivaa taikinaa vähän aikaa, muotoile siitä sitten 3 leipää ja kohota liinan alla.

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta tulee 3 leipää.