Kevennetty marenkikakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 150 g4,3 kpl   64 kcal15 g0,6 g0,2 g0 g
Canderel makeutusjauhe25 g    96 kcal0,7 g23 g0 g0 g
Perunajauhot,rainbow5 g    16 kcal0 g4,1 g0 g0,1 g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton38 g    120 kcal8,7 g3,9 g7,8 g0 g
Kuohukerma,valio,2dl200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Canderel makeutusjauhe5 g    19 kcal0,1 g4,7 g0 g0 g
Karviainen 315 g  35 rl7 dl126 kcal2,8 g17 g1,3 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
738 g    1121 kcal31 g60 g79 g11 g
Ravintosisältö / annos184 g    280 kcal7,7 g15 g20 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    152 kcal4,2 g8,1 g11 g1,5 g
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon makeutusjauhe, perunajauho ja kaakao.

Vatkaa ainees sekaisin.

Pursota vaahdosta kaksi yhtä isoa ympyrää uunipellille.

Paista 100 asteessa n. 1,5-2h tuntia.

Avaa uunin luukku ja ota marengit pois vasta uunin jäähdyttyä.

Vatkaa täytteeseen kerma ja makeuta se makeutusjauheella.

Lado marjoja ja kermaa toisen pohjan päälle.

Laita toinen ympyrä päälle.

Tarjoa heti.