Köttfärslimpa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekoni, Euroshopper70 g    196 kcal11 g0,7 g17 g0 g
Korppujauho (Pirkka)35 g    125 kcal4,9 g25 g0,8 g1,8 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100 g 20 tl6,7 rl1 dl46 kcal3 g4,8 g1,5 g0 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Nautajauheliha 15%400 g    820 kcal72 g0 g60 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
690 g    1274 kcal98 g32 g85 g2,3 g
Ravintosisältö / annos345 g    637 kcal49 g16 g42 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal14 g4,6 g12 g0,3 g
Uugnen på 175 grader.

Blanda mjölk och ströbröd, hacka sedan lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan i en skål.

Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.

Smörj en ugnsform med lite smör, margarin eller olivolja.

Forma en limpa av köttfärsen och lägg i mitten av formen.

Lägg ev. på baconskivor (skurna hälften så långa).

Baka köttfärslimpan i 45 - 60 minuter