Creme brulee

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 250 g 50 tl17 rl2,5 dl825 kcal5 g7,5 g88 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen50 g 10 tl3,3 rl1/2 dl17 kcal1,7 g2,5 g0 g0 g
Keltuainen, 20g, annos 20g60 g    38 kcal2,1 g0,1 g15 g0 g
Fruktoosi, hedelmäsokeri 64 g 16 tl5,3 rl3/4 dl259 kcal0 g64 g0 g0 g
Ruokosokeri75 g    306 kcal0 g75 g0 g0 g
Vaniljatanko (Keski), annos 18g18 g    59 kcal1,3 g10 g1,3 g0,5 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
517 g    1503 kcal10 g158 g104 g0,5 g
Ravintosisältö / annos86 g    250 kcal1,7 g26 g17 g0,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    291 kcal2 g31 g20 g0,1 g
Halkaiset vaniljatanko ja kaavi teräväkärkisellä lusikalla vanilja.

Laita sokeri ja munan keltuaiset ja vanilja astiaan ja vatkaa kuohkeaksi.

Laita loput vaniljatangosta kattilaan johon lisäät kerman ja maidon.

Kuumenna kiehumispisteeseen ja ota tanko pois kattilasta.

Lisää tämä seos yhtenäisenä nauhana vatkatun sokeri munaseoksen joukkoon.

Laita seos uuninkestävään vuokaan ja laita uuniin 80-90 asetta ja noin 50-60 minuuttia.

Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

Vähintään 4 tunniksi.

Sitten lisää päälle ruokosokeri ja laita uuniin grillivastukselle ja vahdi koko ajan ettei sokeri pala pintaan.

Ja sit valmista nauttitavaksi vaikkapa lakkojen kera! ah nam