Katkarapupiiras

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g100 g    730 kcal1 g1 g80 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 195 g  20 rl3 dl669 kcal20 g137 g2,3 g6,8 g
Suola, annos 3g0.6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Leivinjauhe 0.3 g 0,1 tl  0,5 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 100 g 20 tl6,7 rl1 dl86 kcal3,1 g4,4 g6 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g170 g1,4 kpl   35 kcal1 g6,5 g0,5 g2,4 g
Oliivi kivetön musta rainbow50 g    90 kcal0,3 g2,9 g8,5 g0 g
Katkarapu 200 g100 kpl  4 dl137 kcal29 g0 g2,2 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%200 g    320 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima 100 g13 kpl   379 kcal28 g0 g30 g0 g
Muna, annos 60g120 g    105 kcal9 g1 g7,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1236 g    2551 kcal97 g158 g167 g9 g
Ravintosisältö / annos124 g    256 kcal10 g16 g17 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    206 kcal7,8 g13 g13 g0,7 g
Pohja: Sekoita voi ja kuivat aineet yhteen.

Lisää kermaviili, mutta älä vaivaa.

Sekoita tomaatti ja oliivit keskenään, mausta tuoreella basilikalla, mustapippurilla ja yrttisuolalla ja kaada vuokaan taikinapohjan päälle.

Sekoita muna, kerma ja juustoraaste ja kaada tomaattiseoksen päälle vuokaan.

Paista 20-30 minuuttia 225 asteessa.