Rahkamustikkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sokeri 85 g28 kpl21 tl7,1 rl1 dl345 kcal0 g85 g0 g0 g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl120 g    408 kcal17 g77 g3,7 g6,6 g
Vehnänalkio, 0,25 dl25 g    80 kcal7,2 g8,3 g2 g3,5 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50 g    450 kcal0 g0 g50 g0 g
Rahka, valio150 g    98 kcal15 g6,3 g0,5 g0 g
Mustikka metsä- 180 g  15 rl3 dl79 kcal0,9 g12 g1,1 g5,9 g
Kananmuna kuoreton 220 g4 kpl   314 kcal28 g0,7 g23 g0 g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 200 g 40 tl13 rl2 dl69 kcal6,1 g10 g0,2 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12 g    48 kcal0 g12 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1047 g    1899 kcal74 g212 g80 g16 g
Ravintosisältö / annos65 g    118 kcal4,6 g13 g5 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    181 kcal7 g20 g7,6 g1,5 g
Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.