Voisarvet

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Hiiva, 50g50 g    31 kcal6,6 g0,6 g0,2 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen500 g 100 tl33 rl5 dl165 kcal17 g25 g0 g0 g
Kananmuna kuoreton 180 g3,3 kpl   257 kcal23 g0,5 g19 g0 g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki100 g 20 tl6,7 rl1 dl56 kcal8,5 g5 g0,2 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 1000 g  100 rl15 dl3431 kcal102 g700 g12 g35 g
Voi, 1 tl, 5 g150 g    1095 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
40 annosta
1980 g    5035 kcal158 g732 g151 g35 g
Ravintosisältö / annos50 g    127 kcal4 g18 g3,8 g0,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    254 kcal8 g37 g7,6 g1,8 g
- Liotetaan hiiva maitoon.

- Lisätään 2 kpl munia, rahka ja suola (1 rkl).

- Nypitään jauhot ja voi eri kulhossa.

- Kaadetaan taikinaneste jauhojen sekaan
- Vaivataan taikina notkeaksi, lisätään tarvittaessa jauhoja
- Kohotetaan 50 min
- Kumotaan taikina jauhotetulle pöydälle, jaetaan viiteen osaan
- Kaulitaan jokainen pala halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöryläksi
- Pyörylä leikataan kahdeksaan osaan
- Kääritään kolmiot sarviksi
- Kohotetaan sarvet lämpimässä paikassa uunipellillä noin 30 min
- Voidellaan sarvet kananmunalla (1 kpl)
- Paistetaan sarvet sauma alaspäin uunissa 225 asteessa 12 min keskiosassa