Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Maito, Kevyt250 g 50 tl17 rl2,5 dl115 kcal8 g12 g3,8 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%15 g    38 kcal2,1 g1,7 g0,8 g7,4 g
Pellavansiemenrouhe,Risetti33 g    165 kcal8,2 g11 g10 g9 g
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g140 g    406 kcal14 g80 g3,2 g28 g
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g195 g    683 kcal25 g137 g4,1 g0 g
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl30 g    249 kcal0 g0 g30 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
688 g    1674 kcal61 g241 g52 g47 g
Ravintosisältö / annos69 g    168 kcal6,1 g24 g5,2 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    243 kcal8,9 g35 g7,5 g6,8 g
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä

voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.

Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.

2. Lisää öljy ja loput jauhoista.

Alusta taikina käsin tai koneessa.

Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.

Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.

Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.

4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.

Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.