Lesesämpylät (proteiini 8,8 g/ kuitu 6,8 g)
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Maito, Kevyt | 250 g | | 50 tl | 17 rl | 2,5 dl | 115 kcal | 8 g | 12 g | 3,8 g | 0 g |
Hiiva | 25 g | 1/2 kpl | | | | 19 kcal | 3,3 g | 0,3 g | 0,1 g | 1,7 g |
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49% | 15 g | | | | | 38 kcal | 2,1 g | 1,7 g | 0,8 g | 7,4 g |
Pellavansiemenrouhe,Risetti | 33 g | | | | | 165 kcal | 8,2 g | 11 g | 10 g | 9 g |
Täysjyväruisjauho, karkea (Sunnuntai), annos 60g | 140 g | | | | | 406 kcal | 14 g | 80 g | 3,2 g | 28 g |
Puolikarkea vehnäjauho (Rainbow), annos 100g | 195 g | | | | | 683 kcal | 25 g | 137 g | 4,1 g | 0 g |
Rypsiöljy, X-tra, 5 g / 1tl | 30 g | | | | | 249 kcal | 0 g | 0 g | 30 g | 0 g |
|
| Koko resepti 10 annosta | 688 g | | | | | 1674 kcal | 61 g | 241 g | 52 g | 47 g |
Ravintosisältö / annos | 69 g | | | | | 168 kcal | 6,1 g | 24 g | 5,2 g | 4,7 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 243 kcal | 8,9 g | 35 g | 7,5 g | 6,8 g |
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl vehnäleseitä
1/2 dl pellavansiemenrouhe
2 dl täysjyväruisjauho
3 dl vehnäjauho
2 rkl öljyä
voiteluun: maitoa tai vettä (vehnäleseitä)
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen hiivaan ja sekoita puuhaarukalla.
Sekoita joukkoon suola, leseet, pellavansiemenrouhe, ruisjauho ja suurin osa vehnäjauhoista.
2. Lisää öljy ja loput jauhoista.
Alusta taikina käsin tai koneessa.
Anna kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
3. Vaivaa kohonnut taikina hyvin pöydällä.
Leivo siitä tanko, jaa se 10 osaan ja muotoile soikeiksi sämpylöiksi.
Nosta leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
4. Voitele kohonneet sämpylät maidolla tai vedellä ja ripottele halutessasi vehnäleseitä vähän päälle.
Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 12-14 minuuttia.