Perukan vatruskat

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 1000 g17 kpl   758 kcal19 g154 g2 g10 g
Voi 150 g 30 tl11 rl1,6 dl1088 kcal1,8 g0,6 g122 g0 g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g60 g    210 kcal2,1 g49 g0,6 g1,8 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 5 g  1/4 rl 0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hirvenliha 500 g    562 kcal106 g0 g15 g0 g
Rypsiöljy 45 g 9 tl3,2 rl1/2 dl398 kcal0 g0 g45 g0 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Kaali, valkokaali400 g    84 kcal4,8 g14 g0,8 g8,4 g
Sieni tatti, hapero 100 g    28 kcal1,8 g2,9 g0,5 g1,9 g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 10 g  1/2 rl0,1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)50 g    63 kcal5,5 g0,2 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
2470 g    3231 kcal142 g227 g191 g25 g
Ravintosisältö / annos165 g    216 kcal10 g15 g13 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    131 kcal5,8 g9 g7,7 g1 g
Jäähdytä vatkaamalla keitetyt perunat ja lisää voi, jauhot ja suola.

Paista öljyssä jauheliha, sipuli, kaali ja sienet silputtuna.

Mausta täyte suolalla ja mustapippurilla.

Tee kuten "pasteijat" ja voitele munalla.

Paista 250° uunissa ruskeiksi