Kasvisgratiini

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali 500 g0,8 kpl  13 dl120 kcal9 g11 g1,5 g12 g
Parsakaali brokkoli 500 g1,4 kpl   175 kcal23 g10 g1,5 g13 g
Porkkana, keskikokoinen 65g260 g4 kpl   73 kcal1,6 g16 g0,5 g6,5 g
Paprika punainen 240 g1,4 kpl   70 kcal2,3 g11 g1 g4,6 g
Ruokakerma Valio 4% K&P250 g    150 kcal2,5 g11 g10 g1,5 g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g100 g    150 kcal16 g2,2 g9 g0,2 g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g75 g    221 kcal25 g1 g13 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1925 g    960 kcal79 g62 g36 g37 g
Ravintosisältö / annos321 g    160 kcal13 g10 g6,1 g6,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal4,1 g3,2 g1,9 g1,9 g
Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua