Paleo lasagna
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Bataatti, kuorittu | 600 g | 4,6 kpl | | | | 486 kcal | 9 g | 101 g | 0,3 g | 18 g |
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha | 400 g | | | | | 664 kcal | 76 g | 0 g | 40 g | 0 g |
Pirkka luomu tomaattimurska | 200 g | | | | | 60 kcal | 2,8 g | 13 g | 1 g | 0 g |
Voi | 40 g | | 8 tl | 2,9 rl | 0,4 dl | 290 kcal | 0,5 g | 0,2 g | 33 g | 0 g |
Kookosjauho, rkl (Tropicai), annos 14g | 28 g | | | | | 73 kcal | 5,4 g | 7,3 g | 2,4 g | 11 g |
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g | 400 g | | | | | 760 kcal | 12 g | 12 g | 72 g | 0 g |
|
| Koko resepti 5 annosta | 1668 g | | | | | 2332 kcal | 106 g | 134 g | 148 g | 29 g |
Ravintosisältö / annos | 334 g | | | | | 467 kcal | 21 g | 27 g | 30 g | 5,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 140 kcal | 6,4 g | 8 g | 8,9 g | 1,7 g |
Paleo Lasagna
* keskikokoinen luomubataatti
* 500 g jauhelihaa
* tomaattimurskaa
* ketsuppia
* suolaa, voita
Kuori bataatti ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi, n. 1-2mm paksuisia.
Jätä odottelemaan.
Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hyvä loraus tomaattimurskaa.
Itse käytin yrteillä maustettua.
Mausta suolalla ja jos haluat, jollain hottiksella.
Jätä venttailemaan ja valmista valkokastike (Kamala nimi, yök. Looran kanssa samaa sarjaa.).
Lumikki (eli valkokastike *puist*)
* 3 rkl voita
* 2 rkl kookosjauhoa
* 4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
* suolaa
Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot, pyörittele hetki.
Lisää kookosmaito tai -kerma ja keittele reilut viitisen minuuttia.
Mausta suolalla.
Kokoa lasagna:
vuoraa lasagnevuoan pohja bataattiviipaleilla ja levitä päälle lihatomaattikastiketta.
Kaada päälle kolmannes lumikista.
Toista kolmesti ja ripottele vielä viimeisen valkokastikekerroksen päälle ensin kookosjauhoa ja sitten ravintohiivaa.
Paista n. 225 asteessa n. tunti.