Paleo lasagna

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 600 g4,6 kpl   486 kcal9 g101 g0,3 g18 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Pirkka luomu tomaattimurska200 g    60 kcal2,8 g13 g1 g0 g
Voi 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl290 kcal0,5 g0,2 g33 g0 g
Kookosjauho, rkl (Tropicai), annos 14g28 g    73 kcal5,4 g7,3 g2,4 g11 g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g400 g    760 kcal12 g12 g72 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1668 g    2332 kcal106 g134 g148 g29 g
Ravintosisältö / annos334 g    467 kcal21 g27 g30 g5,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    140 kcal6,4 g8 g8,9 g1,7 g
Paleo Lasagna

* keskikokoinen luomubataatti
* 500 g jauhelihaa
* tomaattimurskaa
* ketsuppia
* suolaa, voita

Kuori bataatti ja leikkaa veitsellä ohuiksi kiekoiksi, n. 1-2mm paksuisia.

Jätä odottelemaan.

Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon hyvä loraus tomaattimurskaa.

Itse käytin yrteillä maustettua.

Mausta suolalla ja jos haluat, jollain hottiksella.

Jätä venttailemaan ja valmista valkokastike (Kamala nimi, yök. Looran kanssa samaa sarjaa.).

Lumikki (eli valkokastike *puist*)

* 3 rkl voita
* 2 rkl kookosjauhoa
* 4 dl kookosmaitoa tai -kermaa
* suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää siihen jauhot, pyörittele hetki.

Lisää kookosmaito tai -kerma ja keittele reilut viitisen minuuttia.

Mausta suolalla.

Kokoa lasagna:

vuoraa lasagnevuoan pohja bataattiviipaleilla ja levitä päälle lihatomaattikastiketta.

Kaada päälle kolmannes lumikista.

Toista kolmesti ja ripottele vielä viimeisen valkokastikekerroksen päälle ensin kookosjauhoa ja sitten ravintohiivaa.

Paista n. 225 asteessa n. tunti.