Bataattijauhelihavuoka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)140 g2,6 kpl  1,6 dl38 kcal1,8 g6,7 g0,3 g2,4 g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl200 g    170 kcal2,8 g8,8 g14 g0 g
Bataatti, kuorittu 500 g3,9 kpl   405 kcal7,9 g84 g0,3 g15 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1295 g    1355 kcal95 g100 g60 g17 g
Ravintosisältö / annos1295 g    1355 kcal95 g100 g60 g17 g
Ravintosisältö / 100g100 g    105 kcal7,4 g7,7 g4,6 g1,3 g
Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).