Uunipaahdetut punajuuret

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 260 g3,3 kpl   100 kcal2,6 g18 g0,5 g6,5 g
Porkkana 490 g7,5 kpl   160 kcal3 g27 g1 g13 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Sipuli 95 g1,7 kpl  1,1 dl29 kcal1,2 g4,6 g0,2 g1,6 g
Paprika punainen 145 g0,9 kpl   42 kcal1,4 g6,5 g0,6 g2,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1010 g    353 kcal10 g60 g2,4 g24 g
Ravintosisältö / annos337 g    118 kcal3,3 g20 g0,8 g7,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    35 kcal1 g5,9 g0,2 g2,4 g
Yhteen annokseen tarvitset noin:

6 pientä punajuurta (golfpallon kokoista)
2-3 porkkana
1 punasipuli
6-8 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
tuoretta oreganoa
valkoviinietikkaa tai balsamicoa
oliiviöljyä

Revi foliosta noin 1-1/2 m pituinen pala ja taita se kahtia.

(Voit tehdä myös pienempiä yhden hengen nyyttejä.)

Pese kotimaiset punajuuret ja porkkanat huolellisesti.

Punajuuria ei tarvitse halutessa kuoria, jos kuoret on puhtaita ja ehjiä.

Pienet punajuuret voi jättää kokonaisiksi (parempi vaihtoehto), isommat laitta halki tai neljään osaan (noin golfpallon kokoisiksi paloiksi).

Paloittele porkkanat neljään osaan samankokoisiksi paloiksi.

Halkaise punasipulit neljään osaan.

Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa veitsen terällä.

Aseta kaikki folion keskelle keoksi.

Lisää tuoretta oreganoa reilu kourallinen.

Lisää myllyllä jauhettua suolaa ja pippuria sekä loraus valkoviinietikkaa tai balsamicoa sekä oliiviöljyä.

Taita folion reunat ylös ja kääri foliopussi kiinni.

Paista foliopusseja 200 asteisessa uunissa tunnista kahteen, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Voit kypsentää juurekset myös grillissä, jolloin folioon voi pistellä muutaman reiän haarukalla, jolloin savu maustaa juurekset.

Voit myös kypsentää esim.

valkoista kalaa pussin sisällä juuresten ollessa melkein kypsiä.

Kalan kypsyminen vie noin 10-15 min. Kalan voi marinoida esim.

appelsiinimehu/oliiviöljy/vaniljata
nkomarinadissa ennen paistoa.