Ruispizza tonnikalalla

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 110 g  12 rl2 dl346 kcal12 g65 g2,4 g6,1 g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g180 g    522 kcal18 g103 g4,1 g36 g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g11 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tonnikala vedessä 300 g  30 rl5,5 dl313 kcal67 g0 g4,5 g0 g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g220 g    689 kcal42 g11 g55 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipulijauhe, annos 3g3 g    10 kcal0,3 g2,3 g0,1 g0 g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)50 g 10 tl2,8 rl0,4 dl40 kcal0,8 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1087 g    2008 kcal140 g191 g76 g42 g
Ravintosisältö / annos272 g    503 kcal35 g48 g19 g11 g
Ravintosisältö / 100g100 g    185 kcal13 g18 g7 g3,9 g
Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!