Jouluinen juustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Piparkakku Annas180 g    864 kcal11 g124 g36 g4,7 g
Voi 75 g 15 tl5,4 rl0,8 dl544 kcal0,9 g0,3 g61 g0 g
Flora vispi 20%250 g    550 kcal7,5 g13 g50 g0 g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton200 g    320 kcal16 g8 g26 g0 g
Päärynää ja omenaa soseena, 125g (Nestle bona)300 g    135 kcal1,5 g36 g0,3 g4,5 g
Sokeri 128 g43 kpl32 tl11 rl1,5 dl518 kcal0 g127 g0 g0 g
Vanilliinisokeri, teelusikka10 g    40 kcal0 g10 g0 g0 g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g10 g    36 kcal0,4 g8 g0,4 g0 g
Liivate 45 g 15 tl5 rl 157 kcal39 g0 g0 g0 g
Omena, Golden delicious 200g400 g    144 kcal0,8 g33 g0,2 g6 g
Sitruunamehu, laimentamaton13 g    2,6 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1810 g    3311 kcal76 g359 g174 g15 g
Ravintosisältö / annos226 g    413 kcal10 g45 g22 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    183 kcal4,2 g20 g10 g0,8 g
Murskaa piparkakut pieneksi.

Sulata voi ja sekoita piparkakkumurun joukkoon.

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä voi-piparkakkuseos vuoan pohjalle tasaisesti.

Valmista täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa Flora Vispi, sekoita joukkoon tuorejuusto, omena-päärynäsoseet sokeria 1dl, vanilliinisokeri, kanelia 1tl ja sekoita tasaiseksi.

Sulata 6kpl liivatteita pienessä tilkassa kuumaa vettä ja sekoita tasaisena nauhana täytteen joukkoon.

Kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä tee kiille: Laita 3kpl liivatteita likoamaan kylmään veteen.

Raasta omenat.

Sekoita kattilassa vesi, 0,5dl sokeria ja 1tl kanelia.

Kuumenna koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa.

Ota pois levyltä ja lisää sitruunan mehu, omenaraaste ja liivatteet.

Sekoita.

Kaada varovasti vuokaan täytteen päälle ja anna hyytyä.