Aamiaispelastus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, paistettu 440 g8 kpl   889 kcal56 g1,4 g74 g0 g
Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 % 200 g 40 tl13 rl2 dl327 kcal5,4 g5,4 g30 g0 g
Kinkku suikaleet (Portti), annos 100g200 g    260 kcal22 g3 g18 g0 g
Tuorejuusto Aurinkokuivattu Tomaatti (Creme bonjour), annos 10g125 g    338 kcal4,4 g5 g34 g0 g
Edam juusto 24% (Valio), annos 8g350 g    1155 kcal95 g0 g84 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g120 g1 kpl   24 kcal0,7 g4,6 g0,4 g1,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1435 g    2992 kcal183 g19 g240 g1,7 g
Ravintosisältö / annos179 g    373 kcal23 g2,4 g30 g0,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    209 kcal13 g1,4 g17 g0,1 g
1. voitele vuoka voilla
2. vatkaa kananmunat ja kerma
(lisää tonnikala jos teet tonnikalapiirakan)
3. kaada seos piirakkavuokaan
4. pilko vihannekset ja fetajuusto
5. ripottele 1/2 juustoraasteesta ja homejuusto pohjalle, sen jälkeen muut ainekset ja viimeiseksi loput juustoraasteesta ja homejuustosta.

(Itse en nim. pidä siitä että kaikki ainekset "uppovat" pohjalle ja juusto jää pinnalle)
6. Paista uunissa 180 asteella kunnes piirakka saa hyvän värin, about 20 min uunista riippuen.