Karpit letut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, pirkka omega 1kpl165 g    218 kcal22 g0,5 g14 g0 g
Voi 15 g 3 tl1,1 rl0,2 dl109 kcal0,2 g0,1 g12 g0 g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g45 g    270 kcal11 g3 g24 g0 g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl50 g    179 kcal1 g1,5 g19 g0 g
Suola, annos 3g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1 g    4 kcal0 g1 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
277 g    779 kcal34 g6,1 g69 g0 g
Ravintosisältö / annos46 g    129 kcal5,6 g1 g11 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    281 kcal12 g2,2 g25 g0 g
Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.