Lihaisa kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g1500 g    2490 kcal308 g11 g75 g29 g
Keräkaali 250g1500 g    360 kcal18 g62 g3 g32 g
Porkkana 500 g7,7 kpl   164 kcal3,1 g28 g1 g13 g
Siirappi, tumma35 g    112 kcal0 g26 g0 g0 g
Lihaliemijauhe/tiiviste 10 g 2,5 tl0,9 rl0,1 dl29 kcal1,1 g1,5 g2,1 g0,1 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 5 g 1 tl1/3 rl 3,5 kcal0,1 g0,6 g0,1 g0,2 g
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
5050 g    3158 kcal330 g128 g81 g73 g
Ravintosisältö / annos337 g    211 kcal22 g8,5 g5,4 g4,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    63 kcal6,5 g2,5 g1,6 g1,4 g
Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.