Mehevä katkarapukastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Katkarapu, rainbow200 g    200 kcal46 g0 g1,8 g0 g
Herkkusieni 170 g11 kpl  5,7 dl27 kcal3,6 g0,5 g0,6 g2,6 g
Sipuli 150 g2,7 kpl  1,7 dl45 kcal1,9 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Vesi300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kalaliemikuutio, vähärasvainen (Knorr), annos 10g5 g    11 kcal0,9 g0,9 g0,5 g0 g
Mustapippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Tuorejuusto, Ruohosipuli Keiju 14%100 g    190 kcal10 g5 g14 g0 g
Tilli, tuore 100 g  33 rl 30 kcal3,7 g0,9 g0,8 g2,1 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1053 g    598 kcal68 g24 g23 g8,2 g
Ravintosisältö / annos263 g    149 kcal17 g6 g5,8 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal6,5 g2,3 g2,2 g0,8 g
1. Viipaloi herkkusienet, kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulit.

2. Lisää öljy pannulle ja kuullota sipuleita muutama minuutti.

Sekoita joukkoon sienet ja kypsennä vielä hetki.

3. Ripottele jauhot pannulle, sekoita ja kaada päälle vesi ja lisää kalaliemikuutio.

Sekoita, kunnes kiehahtaa.

Mausta pippurilla.

Keitä hiljalleen 2-3 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää tuorejuusto nokareina kastikkeeseen ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Kääntele lopuksi sekaan jäiset katkaravut.

Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä keitä etteivät katkaravut sitkisty.

5. Ripottele lopuksi pilkottu tilli ja tarjoa.