Bataatti-mungpapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 130 g1 kpl   105 kcal2 g22 g0,1 g3,9 g
Mungpapu, Risenta200 g    580 kcal48 g80 g2 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Kurkuma, annos 2g2 g    1 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Korianteri, tuore, annos 20g20 g    4 kcal0,4 g0,8 g0,1 g0,6 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
917 g    718 kcal52 g107 g2,4 g5,6 g
Ravintosisältö / annos306 g    239 kcal17 g36 g0,8 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal5,7 g12 g0,3 g0,6 g
Liota mungpapuja jääkaapissa n. 8 h ennen keittämistä.

Pilko porkkanat, sipuli ja bataatti paloiksi.

Lisää vettä päälle niin, että juurekset peittyvät ja keitä 10 min. Lisää sitten liotetut pavut sekaan ja keitä vielä 10-15 min. kunnes juurekset on pehmenneet.

Soseuta ja lisää vettä tarvittaessa.

Mausta.

236kCal/annos