Siivouspäivän keitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl30 g    75 kcal3,6 g0,5 g6,6 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g390 g6 kpl   109 kcal2,3 g23 g0,8 g10 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Selleri, annos 50g10 g    1,4 kcal0,1 g0,3 g0 g0 g
Palsternakka 120 g0,8 kpl   76 kcal0,6 g14 g0,5 g5,4 g
Kiinankaali 300 g0,4 kpl  12 dl60 kcal4,7 g6,8 g0,9 g2,7 g
Peruna, keskikokoinen 60g840 g12 kpl   504 kcal13 g109 g0,8 g7,6 g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g700 g    1540 kcal77 g14 g133 g0,7 g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%200 g    220 kcal5,4 g5,4 g20 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
4690 g    2613 kcal108 g178 g163 g28 g
Ravintosisältö / annos586 g    326 kcal13 g22 g20 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    56 kcal2,3 g3,8 g3,5 g0,6 g
8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.