Karppaajan marenki

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 240 g6,9 kpl   102 kcal24 g1 g0,2 g0 g
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g)1.5 g    5,7 kcal0 g1,4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
242 g    107 kcal24 g2,4 g0,2 g0 g
Ravintosisältö / annos242 g    108 kcal24 g2,4 g0,2 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    44 kcal10 g1 g0,1 g0 g
Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.

Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.

(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)

Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.

Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.

Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.

Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!

Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.

Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.