Karppaajan marenki
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta | 240 g | 6,9 kpl | | | | 102 kcal | 24 g | 1 g | 0,2 g | 0 g |
Makeutusaine cologran 100g 1 rkl (1g) | 1.5 g | | | | | 5,7 kcal | 0 g | 1,4 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 1 annosta | 242 g | | | | | 107 kcal | 24 g | 2,4 g | 0,2 g | 0 g |
Ravintosisältö / annos | 242 g | | | | | 108 kcal | 24 g | 2,4 g | 0,2 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 44 kcal | 10 g | 1 g | 0,1 g | 0 g |
Vatkaa kylmät kananmunanvalkuaiset (6kpl) vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa astiassa.
Käytä tähän riittävästi aikaa - valkuaisvaahdon tulee pysyä kupissa, vaikka kupin kääntää ylösalaisin!
Lisää kolme tl nestemäistä makeutusainetta.
(makua kannattaa tarkistaa lisäämisen yhteydessä)
Paista 100 astetta tunti tai kunnes marengit ovat kuivuneet myös sisältä.
Marengit palavat herkästi, joten niitä kannattaa vahtia.
Lämpöä voi tarvittaessa vähentää.
Nauti marjojen/pähkinärouheen ja kermavaahdon kanssa!
Itse tein pienempiä marenkeja ja yhden kakkupohjan, joten annoskoko on vaikea määritellä.
Kannattaa laskea omista tuotoksistaan tarkka määrä.