Karppi, jauhelihakiusaus

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa500 g1,4 kpl   85 kcal2 g13 g3 g3,5 g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Ranskankerma Valio150 g    420 kcal3,8 g5,3 g42 g0 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g225 g1,8 kpl   46 kcal1,4 g8,5 g0,7 g3,1 g
Lihaliemikuutio Maggi11 g    31 kcal1 g0,8 g2,5 g0 g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)100 g13 kpl   270 kcal30 g0 g17 g0 g
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1436 g    1529 kcal115 g30 g105 g7,5 g
Ravintosisältö / annos359 g    382 kcal29 g7,4 g26 g1,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    106 kcal8 g2,1 g7,3 g0,5 g
Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.