Juustoinen lihamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400 g    664 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Rypsiöljy 14 g 2,7 tl1 rl0,2 dl119 kcal0 g0 g14 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7 g1,8 kpl   7,3 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Peruna, keskikokoinen 60g140 g2 kpl   84 kcal2,1 g18 g0,1 g1,3 g
Kananmuna kuoreton 55 g1 kpl   79 kcal6,9 g0,2 g5,6 g0 g
Jauhelihamauste, annos 15g5 g    0,2 kcal0 g0,1 g0,1 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 100 g  6,7 rl1 dl173 kcal7,6 g2,3 g15 g0 g
Ketsuppi, Heinz30 g 6 tl1,7 rl1/4 dl31 kcal0,3 g7,2 g0 g0,4 g
Sinappi 30 g 6 tl1,9 rl0,3 dl39 kcal1,3 g4,2 g1,8 g0,5 g
Korppujauho 25 g  3,6 rl1/2 dl92 kcal2,6 g19 g0,3 g1,3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1013 g    1348 kcal100 g62 g77 g7,5 g
Ravintosisältö / annos169 g    225 kcal17 g10 g13 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    133 kcal10 g6,2 g7,6 g0,7 g
1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.