Karpinpi juusto-porokeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 280 g    81 kcal2,8 g13 g0,8 g5 g
Lapinliha,poronkäristys 750g750 g    1035 kcal158 g7,5 g45 g0 g
Herne-maissi-paprika, Rainbow400 g   6,7 dl320 kcal17 g52 g3,6 g12 g
Koskenlaskija kylmäsavuporo (Valio), annos 250g500 g    1250 kcal95 g0,2 g110 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3930 g    2686 kcal272 g73 g159 g17 g
Ravintosisältö / annos491 g    336 kcal34 g9 g20 g2,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    68 kcal6,9 g1,8 g4,1 g0,4 g
Kypsennä poro pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori ja pilko lanttu.

Hauduta sitä voitilkassa noin 5 minuuttia.

Lisää kattilaan noin 2,5 litraa vettä.

Lisää joukkoon poro ja vihannekset.

Lisää viimeisenä sulatejuusto.

Sekoittele, kunnes juusto on sulanut joukkoon.

Keiton on tarkoitus olla enemmän liemi kuin keitto.