Kikherne-porkkanapihvit

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle265 g    345 kcal17 g53 g8 g13 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4 g1 kpl   4,2 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Korianteri, annos 10g5 g    1 kcal0,1 g0,2 g0 g0,2 g
Vehnäjauho puolikarkea 49 g  4,9 rl3/4 dl167 kcal5 g34 g0,6 g1,7 g
Korianteri, tuore, annos 20g45 g    9 kcal0,9 g1,8 g0,2 g1,3 g
Sinappi 5 g 1 tl0,3 rl0,1 dl6,6 kcal0,2 g0,7 g0,3 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri 1 g 1/2 tl0,1 rl 2,8 kcal0,1 g0,4 g0 g0,3 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl10 g    90 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
2 annosta
494 g    742 kcal25 g96 g29 g19 g
Ravintosisältö / annos247 g    371 kcal12 g48 g15 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    150 kcal5 g20 g5,9 g3,9 g
1. Pane yleis- tai monitoimikoneen kulhoon valutetut kikherneet ja öljy.

Aja seos nopeasti karkeaksi soseeksi.

2. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.

Kuullota porkkanaraaste ja sipulisilput pannulla öljyssä.

Lisää sekaan jauhettu korianteri ja kuullota vielä hetki.

3. Yhdistä kulhoon murskatut kikherneet, porkkana-sipuliseos, vehnäjauho, silputtu korianteri, sinappi, suola ja pippuri.

Muotoile taikinasta pihvejä.

4. Paista pihvit keskilämmöllä öljyssä pannulla rapean kypsiksi molemmin puolin.