Karppaajan pekonisipulimunakas

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl330 g    429 kcal43 g1 g27 g0 g
Pekoni rasvainen 87 g4,4 kpl   327 kcal10 g0 g32 g0 g
Sipuli (kuorittu)84 g1,5 kpl  0,9 dl23 kcal1,1 g4 g0,2 g1,4 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Oltermanni, perinteinen115 g14 kpl   414 kcal29 g0 g33 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Voi (perinteinen meijerivoi)15 g    108 kcal0 g0 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
640 g    1311 kcal84 g6,5 g105 g2 g
Ravintosisältö / annos80 g    164 kcal11 g0,8 g13 g0,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    205 kcal13 g1 g16 g0,3 g
Riko kananmunat (6kpl) kulhoon ja vatkaa hieman kuohkeutta.

Kuori yksi normaalikokoinen sipuli ja pilko pieneksi.

Kuori yksi valkosipulinkynsi ja pilko pieneksi.

Leikkaa n.5 siivua pekonia pienemmiksi paloiksi.

Lämmitä pannu kuumaksi ja paista pekoni, sipuli ja valkosipuli voissa.

Kun sipulit on kuullotettu ja pekoni ruskistettu, mausta mustapippurilla.

Suolaa ei välttämättä kannata lisätä, kun pekoni on itsessään aika suolaista.

Lisää vatkatut munat tasaisesti ja paista kunnes pinta on hieman kostea.

Lisää juustoraaste ja laita uuniin grillivastusten alle siten, että pinta tulee ruskeaksi.

Nauti.