Juustoinen päärynä-punajuurisalaatti
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Punajuuri | 200 g | 2,5 kpl | | | | 77 kcal | 2 g | 14 g | 0,4 g | 5 g |
Aurajuusto | 125 g | | | | | 425 kcal | 25 g | 0 g | 36 g | 0 g |
Päärynä, punnittu kuorineen | 400 g | 1,8 kpl | | | | 153 kcal | 1,1 g | 28 g | 0,4 g | 14 g |
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g | 150 g | | | | | 30 kcal | 2,3 g | 4,5 g | 0,8 g | 0 g |
Pekaanipähkinä (Pirkka) | 25 g | | | | | 178 kcal | 2,3 g | 1,1 g | 18 g | 2,4 g |
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g | 30 g | | | | | 34 kcal | 0,2 g | 6,9 g | 0 g | 0 g |
Rypsiöljy | 54 g | | 11 tl | 3,9 rl | 0,6 dl | 478 kcal | 0 g | 0 g | 54 g | 0 g |
Piparjuuriraaste Felix | 10 g | | | | | 28 kcal | 0,4 g | 1,5 g | 2,2 g | 0 g |
|
| Koko resepti 8 annosta | 994 g | | | | | 1401 kcal | 33 g | 56 g | 112 g | 21 g |
Ravintosisältö / annos | 124 g | | | | | 175 kcal | 4,2 g | 7 g | 14 g | 2,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 141 kcal | 3,4 g | 5,6 g | 11 g | 2,1 g |
2 (n. 200 g) punajuurta
1/4 tl suolaa
125 g Aurajuusto
2 (n. 400 g) kypsää päärynää
1/2 ruukkua viinisuolaheinää
1 ps (150 g) Provencen salaattisekoitusta
1/4 dl Pekaanipähkinöitä
Kastike
2 rkl vaaleata balsamiviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
2 tl Felix piparjuuriraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria
1. Keitä punajuuret kypsäksi ja anna jäähtyä.
Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi lautaselle.
Ripottele päälle hiukan suolaa.
Nosta kylmään.
2. Vatkaa kastikkeen ainekset sekaisin ja nosta kylmään odottamaan.
3. Leikkaa sinihomejuustokiila noin puolen sentin viipaleiksi ja jaa kahtia.
Pese ja kuivaa päärynät.
Halkaise ja poista siemenet ja kanta.
Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja jaa pienemmiksi.
Huuhtele ja valuta suolaheinänlehdet.
Irroita lehdet varsista ja silppua punaiset varret.
4. Levitä salaattisekoitus, punajuurilohkot, juusto- ja päärynäpalat sekä suolaheinän lehdet ja varsisilppu pariin kerrokseen isolle laakealle vadille ja lusikoi salaattikastike kerrosten väliin ja päälle.
Rouhi pähkinät karkeaksi ja viimeiatele niillä salaatti.
Tarjoa salaatti noutopöydässä tai rakenna alkuruoaksi suoraan lautasille juhlapöytään.