Juustoinen päärynä-punajuurisalaatti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 200 g2,5 kpl   77 kcal2 g14 g0,4 g5 g
Aurajuusto125 g    425 kcal25 g0 g36 g0 g
Päärynä, punnittu kuorineen 400 g1,8 kpl   153 kcal1,1 g28 g0,4 g14 g
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g150 g    30 kcal2,3 g4,5 g0,8 g0 g
Pekaanipähkinä (Pirkka)25 g    178 kcal2,3 g1,1 g18 g2,4 g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g30 g    34 kcal0,2 g6,9 g0 g0 g
Rypsiöljy 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Piparjuuriraaste Felix10 g    28 kcal0,4 g1,5 g2,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
994 g    1401 kcal33 g56 g112 g21 g
Ravintosisältö / annos124 g    175 kcal4,2 g7 g14 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    141 kcal3,4 g5,6 g11 g2,1 g
2 (n. 200 g) punajuurta
1/4 tl suolaa
125 g Aurajuusto
2 (n. 400 g) kypsää päärynää
1/2 ruukkua viinisuolaheinää
1 ps (150 g) Provencen salaattisekoitusta
1/4 dl Pekaanipähkinöitä

Kastike
2 rkl vaaleata balsamiviinietikkaa
4 rkl rypsiöljyä
2 tl Felix piparjuuriraastetta
ripaus suolaa ja mustapippuria

1. Keitä punajuuret kypsäksi ja anna jäähtyä.

Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi lautaselle.

Ripottele päälle hiukan suolaa.

Nosta kylmään.

2. Vatkaa kastikkeen ainekset sekaisin ja nosta kylmään odottamaan.

3. Leikkaa sinihomejuustokiila noin puolen sentin viipaleiksi ja jaa kahtia.

Pese ja kuivaa päärynät.

Halkaise ja poista siemenet ja kanta.

Leikkaa ohuiksi lohkoiksi ja jaa pienemmiksi.

Huuhtele ja valuta suolaheinänlehdet.

Irroita lehdet varsista ja silppua punaiset varret.

4. Levitä salaattisekoitus, punajuurilohkot, juusto- ja päärynäpalat sekä suolaheinän lehdet ja varsisilppu pariin kerrokseen isolle laakealle vadille ja lusikoi salaattikastike kerrosten väliin ja päälle.

Rouhi pähkinät karkeaksi ja viimeiatele niillä salaatti.

Tarjoa salaatti noutopöydässä tai rakenna alkuruoaksi suoraan lautasille juhlapöytään.