Kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Keittojuurekset, Pirkka (porkkana, lanttu, selleri, palsternakka, purjo, persilja)300 g    90 kcal3,3 g16 g0,6 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g240 g3,4 kpl   144 kcal3,6 g31 g0,2 g2,2 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Vesi, vesijohtovesi 700 g 140 tl47 rl7 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%100 g    160 kcal2,7 g2,7 g15 g0 g
Kasvisfondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g56 g    67 kcal1,4 g3,4 g5 g0,8 g
Tilli, tuore 3 g  1 rl 0,9 kcal0,1 g0 g0 g0,1 g
Persilja 2 g  1 rl 0,5 kcal0 g0 g0 g0,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1443 g    484 kcal12 g57 g21 g4,1 g
Ravintosisältö / annos361 g    121 kcal3,1 g14 g5,3 g1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal0,9 g3,9 g1,5 g0,3 g
Kuori ja paloittele sipulit ja perunat kuutioiksi.

Muserra valkosipulinkynnet (3kpl) pieneksi.

Mittaa kattilaan 7dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää joukkoon 2kpl kasvisfondikuutiota, keittojuurekset (valmiiksi paloiteltuna pakkauksessaan), sipulit, perunat ja valkosipuli +nippu hienonnettua tilliä.

Keitä, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.

Kaada liemi siivilän läpi toiseen astiaan ja ota sauvasekoitin/tehosekoitin esille.

Lisää hieman lientä perunoiden ja juuresten joukkoon ja ala soseuttaa sekoittimella (kattilassa).

Lisäile lientä sen mukaan kunnes keitto tuntuu sinusta sopivan löysältä/paksulta.

Kaada joukkoon 1dl kermaa.

Laita uudelleen levylle ja kuumenna kiehuvaksi (kunnes pari kuplaa tulee pintaan)

Ota keitto pois levyltä ja lisää tuoretta persiljaa.

Bon apetit!