Liha-makaronilaatikko

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2100 g    3570 kcal420 g0 g210 g0 g
Tumma täysjyvämakaroni, keitetty Kypsennetty (Torino), annos 100g1660 g    2739 kcal133 g515 g17 g50 g
Kananmuna kuoreton 440 g8 kpl   628 kcal55 g1,3 g45 g0 g
Sipuli (kuorittu)170 g3,1 kpl  1,9 dl46 kcal2,2 g8,2 g0,3 g2,9 g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 1000 g 200 tl67 rl10 dl633 kcal30 g48 g35 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
5370 g    7615 kcal640 g572 g307 g53 g
Ravintosisältö / annos358 g    508 kcal43 g38 g20 g3,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal12 g11 g5,7 g1 g
Pussillinen (750g) täysjyvämakaronia painoi keittämisen jälkeen 1660g.

Paistijauhelihan paino on raakapaino.

Koko makaronilaatikon painoa ei ole punnittu ennen/jälkeen paistamisen.

Keitä makaronit ohjeen mukaan.

Paista jauheliha+sipuli kuutioituna ja mausta makusi mukaan.

Sekoita makaronit+jauheliha keskenään ja laita voideltuun vuokaan.

Sekoita munista ja maidosta muna-maitoseos ja lisää suolaa makusi mukaan.

Lisää muna-maitoseos vuokaa makaroni-jauhelihaseoksen päälle ja paista n. 175 asteisessa uunissa hieman reilu tunti.