Hapankaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hapankaali (Rasilainen)500 g    90 kcal9 g9 g1,5 g10 g
Sipuli 130 g2,4 kpl  1,4 dl39 kcal1,6 g6,2 g0,3 g2,2 g
Porkkana 200 g3,1 kpl   65 kcal1,2 g11 g0,4 g5,1 g
Peruna, vanha, kuorittu 200 g3,3 kpl   152 kcal3,8 g31 g0,4 g2 g
Parsakaali brokkoli 200 g0,6 kpl   70 kcal9 g3,9 g0,6 g5 g
Tomaattisose tomaattipyree 70 g   0,8 dl53 kcal3,2 g9 g0,1 g0,7 g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g20 g    1 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Valkosipuli 10 g2,5 kpl   11 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Selleri, annos 50g100 g    14 kcal1 g3 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2930 g    496 kcal30 g75 g3,5 g25 g
Ravintosisältö / annos293 g    50 kcal3 g7,5 g0,4 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    17 kcal1 g2,6 g0,1 g0,9 g
Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.