Oliivifetasämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)950 g    3325 kcal114 g656 g18 g48 g
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g150 g    495 kcal24 g8,3 g41 g0 g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 40 g10 kpl  1,3 dl79 kcal0,6 g0,7 g8 g1,8 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Siirappi 15 g 2,1 tl3/4 rl0,1 dl45 kcal0 g11 g0 g0 g
Suola, annos 3g6 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)50 g    360 kcal0 g0 g40 g0 g
Auringonkukansiemen 50 g  3,3 rl1/2 dl297 kcal12 g6,3 g25 g3 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1872 g    4641 kcal155 g686 g132 g52 g
Ravintosisältö / annos94 g    233 kcal7,8 g34 g6,6 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    248 kcal8,3 g37 g7,1 g2,8 g
Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.