Kikhernecouscous

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Couscous, keittämätön, 3/4dl350 g    1182 kcal39 g241 g7,7 g12 g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 500 g  50 rl8,3 dl665 kcal42 g88 g10 g25 g
Auringonkukansiemen 200 g  13 rl2 dl1188 kcal46 g25 g99 g12 g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g200 g1,6 kpl   41 kcal1,2 g7,6 g0,6 g2,8 g
Punasipuli, kuorittu, 100g50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Oliiviöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 180 g    409 kcal9 g32 g25 g10 g
Rucola, lautaselinen n. 30g150 g    23 kcal1,5 g3 g0,3 g2,1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
1655 g    3742 kcal140 g399 g168 g66 g
Ravintosisältö / annos166 g    375 kcal14 g40 g17 g6,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    226 kcal8,4 g24 g10 g4 g
Tämä kikhernecouscoussalaatti on vähän tavanomaista raskaampi, mutta helppo valmistaa vieraille ja lisäksi namia.

Kiehauta 5 dl vettä, siirrä pois levyltä ja lisää 5 dl couscous-ryynejä.

Anna turvota 2 minuuttia ja sekoita.

Paahda auringonkukansiemenet pannulla (varo polttamasta).

Couscousin jäähdyttyä silppua sekaan punasipuli (2 pientä), 1/2 rasiallista rucolaa, saksi aurinkokuivatut tomaatit (purkillinen), pilko tomaatit (n. 4 kpl), lisää kikherneet (2 tölkkiä ilman suolavettä) ja paahdetut auringonkukansiemenet, ripaus mustapippuria ja sekoita.

Valmista!